Exposicions

En aquesta pàgina hi trobareu les exposicions virtuals organitzades o bé exposades a l’Arxiu Gavín del Monestir de les Avellanes.

L’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes. Un arxiu a la comarca de la Noguera

En motiu de la visita del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras a l’arxiu, es va realitzar l’exposició L’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes. Aquesta exposició explica perquè i com s’ha traslladat l’Arxiu Gavín qal Monestir de les Avellanes.

El silenci de les pedres. Art – Natura – Paisatge. (Eliseu Peidró i Ramis)

Amb aquesta exposició  l’autor vol mostrar part del romànic més conegut, juntament amb part del romànic menys conegut i valorat. El seu objectiu és mostrar al visitant la bellesa del romànic en general des d’una petita capella en ruines fins al conegut romànic de la Vall de Boí.

El simbolisme dels espais monàstics medievals de Catalunya

L’exposició “El simbolisme dels espais monàstics medievals de Catalunya” tracta d’explicar, a través de fotografies de monestirs medievals catalans, quina funció i quin simbolisme tenien els seus principals espais: sala capitular, església, refectori, claustre, etc. (compta amb la col·laboració de Monestirs de Catalunya i de la Generalitat de Catalunya)

Mostra del romànic de la Noguera

Amb motiu del 5è aniversari de la inauguració de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes presentem aquesta exposició que és una mostra fotogràfica d’una selecció de les 176 esglésies romàniques de la Noguera.

Exposició L’Art romànic tridimensional. Homenatge a Josep Mairal

L’acte inaugural de l’exposició serà diumenge dia 16 de novembre a les 12:00 h., i tots hi sou convidats. Cal recordar que l’esposa i filles de Josep Mairal (1931-2009), seguint la voluntat del seu pare, van fer donació de la major part de la col·lecció a l’Arxiu Gavín, on s’hi exposa de forma permanent.

Exposició Josep Mairal

Exposició El col·leccionisme en el món de la pesca

L’Arxiu Gavín col·labora amb l’exposició “El col·leccionisme en el món de la pesca” que podreu contemplar a l’Espai Cultura, Art i Música del Monestir de les Avellanes del 6 de febrer al 6 de març de 2016. Des de fa uns anys l’Arxiu Gavín preserva el fons de documents “arxiu de pesca” d’Enric Padrós i Casanova. Una part d’aquests documents complementen aquesta exposició, on es mostra diferents estris i aparells vinculats al món de la pesca esportiva.

Cartell

A %d bloguers els agrada això: