Iniciem la catalogació de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu Gavín

Aquesta setmana hem iniciar les tasques de catalogació de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu Gavín. Aquesta biblioteca compta actualment amb més de 7.000 exemplars de monografies relacionades amb les comarques i pobles de Catalunya.

Restava pendent encara iniciar la catalogació per tal que tot aquest fons bibliogràfic fos més visible i accessible per al públic interessat. De moment les tasques només acaben de començar i la feina s’allargarà segurament durant anys, ja que no disposem de suficients recursos humans. Per aquest motiu agraïm a la tasca que estan fent els voluntaris i que ens permeten poder impulsar projectes com aquest.

Interfície de cerca simple al catàleg

La biblioteca, tot i que es va intentar incorporar-la a xarxes de biblioteques catalanes, finalment en no tenir resposta, hem decidit catalogar-la amb el sistema Pergamum. Un programa de catalogació de biblioteques originari de Curitiba (Brasil) que actualment és emprat per més de sis mil biblioteques, i que està a l’altura dels catàlegs que actualment empren les biblioteques públiques del país. El procés de traducció del programa al català no ha finalitzat encara, per això demanem disculpes si veieu alguns termes encara en portuguès.

Pantalla de resultats, amb els primers llibres catalogats

Ara mateix només hi trobareu alguns llibres corresponents a l’Alta Ribagorça o a l’Alt Camp, que són les primeres comarques que estem catalogant. Per fer cerques heu de:

  • Accedir a l’enllaç del catàleg: http://www.biblioteca.pucpr.br/archivum/pergamum/biblioteca/index.php
  • Elegiu al desplegable “Unidade de Informaçao” (Unitat d’Informació) i seleccioneu “arxiu gavin”
  • Feu la cerca a les interfícies simples o avançada, d’acord a com funciona qualsevol catàleg de biblioteca
  • Si esteu interessats en la consulta de qualsevol llibre, podeu seleccionar-lo i enviar el registre al nostre correu electrònic.
Registre d’una publicació ja catalogada

Recordem que aquesta biblioteca està en construcció i que estem oberts a donacions d’exemplars per tal que sigui el màxim de completa i per al servei dels nostres usuaris.

A %d bloguers els agrada això: