Trasllat de documentació de l’Arxiu Gavín des de Valldoreix al Monestir de les Avellanes

Com bé sabeu, l’Arxiu Gavín, fins a l’any 2008 tenia la seva seu física a Valldoreix, a la residència del seu creador el senyor Josep Maria Gavín. L’octubre del 2008 fou inaugurada la nova seu de l’arxiu al Monestir de les Avellanes. Progressivament s’ha anat fent el trasllat dels fons documentals i col·leccions que preserva l’arxiu, quedant ja pocs documents a la seu de Valldoreix.

Precisament l’últim trasllat s’ha dut a terme aquest mes d’octubre. En aquest trasllat s’hi destaca l’inici de la transferència de la col·lecció fotogràfica d’imatges de la Mare de Déu. Una col·lecció que fins ara encara estava gestionant el Sr. Gavín. Es tracta de més de 600.000 imatges de diferents advocacions marianes. Ara se n’ha traslladat una tercera part al Monestir de les Avellanes, juntament amb altres col·leccions com una part de la col·lecció de postals.

Un cop han arribat al Monestir de les Avellanes, es procedeix a revisar el seu estat i si tot és correcte s’ingressen al dipòsit de l’arxiu. La col·lecció d’adovcacions marianes es localitzarà d’acord als criteris d’organització del mateix Josep Maria Gavín. Provisionalment s’emmagatzemaran en les mateixes calaixeres on les guardava Gavín, a l’espera de més endavant renovar-les per tal de garantir-ne una millor preservació.

Aquesta col·lecció estarà disponible per a la consulta a partir del 2018, any en que celebrarem el 10è aniversari de la inauguració de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes

%d bloggers like this: