L’Arxiu Gavín participa a la 3a Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell a Oliana

3a Jornada d'Estudis de l'Alt UrgellEl dissabte 14 de novembre de 2015, l’Arxiu Gavín participa a la 3a Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell, que se celebra a Oliana. L’esdeveniment comptarà amb 19 ponències de diferents disciplines, entre les que destaquen la història, l’arqueologia, la geografia, la filologia i fins i tot la informàtica. Tot i que la temàtica de les ponències gira de forma genèrica al voltant de la comarca de l’Alt Urgell, la major part de les intervencions pronunciades a la tarda estaran relacionades directament amb Oliana i el seu entorn immediat.

L’Arxiu Gavín hi participarà amb la ponència “Recerques de l’Arxiu Gavín sobre el romànic de l’Alt Urgell” a càrrec de Josep Sansalvador,Portada llibre El Romànic poc conegut de l'Alt Urgell arxiver de l’Arxiu Gavín. Aquesta comunicació es basa amb les recerques realitzades per Josep Maria Gavín, i que foren publicades a l’Inventari d’Esglésies de Catalunya, volum de l’Alt Urgell, i sobretot amb la publicació el Romànic poc conegut de l’Alt Urgell, publicat el 1998 per Josep Sansalvador i Eliseu Peidró. Entre altres esglésies es parlarà del cas de l’ermita de Sant Joan de Sobeig (El Pont de Bar).

Les Jornades són gratuïtes i obertes a tothom, es realitzaran a la Sala Polivalent d’Oliana. Vegeu més informació al següent enllaç: https://ca-es.facebook.com/institutdestudiscomarcals.alturgell/

%d bloggers like this: