Col·lecció d’estampes commemoratives

Una de les col·leccions documentals que conserva l’Arxiu Gavín és la de les Estampes commemoratives. Aquestes són un tipus de document que anuncia i/o recorda algun fet destacable ja sigui vinculat a una persona, una entitat, una població, etc.

A l’Arxiu Gavín n’hi trobareu una col·lecció de gairebé 19.000 exemplars, que van des d’inicis del segle XIX fins a l’actualitat. Aquesta és una col·lecció que continua creixent gràcies a les donacions de persones desinteressades. De fet, probablement no hi ha altra forma d’aconseguir-les ja que és un document de publicació limitada al que no se li ha donat molta importància com a document històric. A l’Arxiu Gavín del Monestir de les Avellanes n’hi podeu trobar i estan a la vostra disposició.

El contingut d’aquetes estampes sol ser religiós, recordant una primera missa, la restauració d’una església, aniversari de vots o professió religiosa, etc. Però també n’hi ha de caràcter cultural i civil, com la inauguració d’algun monument, o l’aniversari d’algun fet destacable.

Recentment les hem classificat i ordenat i properament serà una de les col·leccions que tractarem per a que sigui accessible en línia.

%d bloggers like this: