L’església de Sant Martí de Pollestres

Ja fa uns mesos va sortir publicat el llibre “Église Saint-Martin de Pollestres. Histoire et restauration” de l’autor Henri Leroux-Calvet. Pollestres és una vila del Rosselló a la Catalunya Nord, situada a uns sis quilòmetres de Perpinya.

Henri Leroux-Calvet, l’autor del llibre, va acudir a l’Arxiu Gavín sol·licitant informació sobre l’església parroquial de Sant Martí, a la qual ha dedicat aquest llibre. Un llibre que aprofundeix en la història d’aquest temple i per tant en la mateixa història de la vila de Pollestres i la comarca del Rosselló. Resulta molt interessant també veure l’evolució arquitectònica del temple i molt especialment el procés de la seva recent restauranció. L’estudi és força exhaustiu i descriu totes les parts del temple, inclús imatges religioses i altes objectes de culte.

L’autor a mitjans de l’any passat ens feu arribar un exemplar del llibre en el qual ens dedica una llarga dedicatòria que finalitza amb la següent frase:

“aquest llibre reflexa una part de la nostra història que no hauria estat possible sense la seva amable col·laboració. Henri Leroux-Calvet”

%d bloggers like this: